Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je těžké posuzovat a popisovat současnou finanční situaci ve světě klasickými termíny.Jsme již za hranicí, odkud není návratu.Sebelepší snahy, počítače i reklamní či marketingové finty nic nezmohou. Porovnávat grafy co bylo a z toho usuzovat co bude je nesmysl. Bohudík !

Nová cesta je již nastoupena a žádný FED to nezmění.Úvahy v Evropě o minimálním zaručeném nepodmíněném příjmu jsou toho dokladem. To asi jediná cesta jak z marastu ven. Bankovní zlato ani zelené papírky natištěné v USA  nic nezmění a jsou  již nesmyslné.V A lidi to již vědí a cítí. Revoluce nemusí být krvavá ani sametová.Jde o přirozený vývoj předpovídaný již od dávnověku. A proto bude líp !!!

0 0
možnosti

P16a80v27e64l 30K74u82r62a88l

27. 7. 2013 12:16

Jistý problém je z čeho ten minimální zajištěný příjem realizovat... protože Celá Evropa v současnosti existuje na dluh. Světu už dokonce přestává poskytovat i tu službu bankovního systému- dokonce i surovinové burzy se přesouvají do asijských destinací jako Hong Kong a podobné.

Jediné co světu ještě Evropa prodává je právě ta stabilita měny. Díky ní nám ještě někdo půjčuje. Realita je že Evropa sama o sobě NENÍ a nikdy nebude surovinově soběstačná. A tyto suroviny si musí nakoupit... a otázka je za co... A ti kdo nám půjčují na tuhle "vysokou životní úroveň" (ikdyž produkce většiny Evropy jí kvalifikuje na plošné snížení životní úrovně tak o 30-40 let zpátky)

A půjčovat nám lidi budou jenom do té doby dokud budeme SPLÁCET... půjčovat někomu u koho akutně hrozí že prostředky nesplatí je sebevražda. Taky to nikdo nedělá. (Resp dělá ale pak je to formou kterou nyní Evropě navrhují číňané- ti řecku chtěli půjčit pod podmínkou že pokud nezaplatí tak ručení budou nikoli peníze, ale silnice, přístavy, továrny, elektrárny...) A ještě chtějí ve smlouvách pojistku že pokud inflace (tedy růst cen) znehodnotí měnu víc než definovaným způsobem automaticky se splácí ručením a ne penězi.

(V řecku na takovou půjčku nikdo nepřistoupil protože jim je zcela jasné že nikdy nebudou schopní splatit to co se do nich dneska cpe.)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS