Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Libertarián, který má dojem, že někdo nesprávně přesunul něco na pravici, když je sám jen částí pravice. Kterou byla například od začátku církev a král tvrdě bojující proti jednotlivci. Jasný opak libertariánství.

3 8
možnosti
MK

Omyl, církev nebyla jednotlivci, ale zastávala názor, že každý odpovídá před Bohem sám za sebe. Z toho pak vzešel liberalismusV Viz Mises

5 1
možnosti
MT

Problem je, ze v Cesku za 20 let neni ani levice, ani pravice. To jsou jenom prazdna slova, retorika, kterou se ohani kde kdo, jenom aby se nekde "zaradil". V Cesku nyni vladne super mafie a organizovany zlocin, ktery nema s levici ci pravici NIC spolecneho!

3 2
možnosti
Foto

I33v89o 97P11a32t56t77a

22. 1. 2013 14:05

Oceňuji autora v tom, že si dal poměrně dost práce se shromažďováním argumentů. Současně mu ale vyčítám, že v tom nebyl dost důsledný. Proč? Protože v opačném případě by si nedovolil napsat následující slova: "... vláda TOP 09 a ODS systematicky ... zvyšuje daně i vliv státu na úkor svobody občana. ...  Musíme si ale přiznat, že je dost pravděpodobné, že vláda ČSSD ... bude dělat to samé ještě o něco razantněji." Našel by totiž na oficiálních stránkách ČSSD ( http://www.cssd.cz/soubory/ke-stazeni/reformy-2011/pata.pptx ), skutečnou důchodovou reformu, která navíc je bez-nákladová, tj. nepotřebuje zvyšování DPH a nepotřebuje propady starobních důchodů způsobené jen třetinovou valorizací růstu cen. O rodinách s dětmi pracujících rodičů, kteří se s "pravicovou" koaliční politikou propadají stále hlouběji do sociální sítě ani nemluvě.

7 7
možnosti
VJ

Teď to nemůžu najít ale oficiální cíl Bohuslava Sobotky je zvýšit přerozdělování o 4 procenta (Svobodní mají cíl o 4 procenta snížit). Je mi uplně jedno kde mě ČSSD TOP 09 okrade jestli na důchodu nebo DPH je po pořád krádež...

8 4
možnosti
Foto

Výborný článek Vítku !!! R^

6 4
možnosti
RH

Jako politolog byste měl znát Bobbia..

1 3
možnosti
HK

H67o51n97z75a 75K15u94k25a

22. 1. 2013 10:16

Vyborny clanekR^

7 4
možnosti
Foto

V72í24t 64K90u67č93í35k

22. 1. 2013 9:45

Víte Jedličko, ve Vás se snoubí celá rozporuplnost Machova projektu SSO: v ekonomické liberální pasáži bychom se shodli, nejen já, ale snad i většina pravicových voličů ČR. Jakmile ovšem z toho (zdánlivě) plynule zabrousíte do mezinárodní politiky, drakonické kritiky EU, nereálných příkladů se Švýcarskem, neřku-li do spikleneckých teorií o globální konspiraci, je to děs. Asi proto myšlenky SSO pravicový eletorát tak málo oslovují (dle volebních výsledků).

Jednou z hlavních příčin je to, že teoretickému libertánství SSO tak zoufale chybí ukotvení v reálné politické praxi, tradici, chcete-li. Jejich myšlenky by byly realizovatelné buď radikální revolucí (což sami odmítají) nebo pozvolným vývojem za nerealisticky dlouhou dobu (třeba za 100, ale i 300 let). 

Faktem je, že nikde na světě nelze spatřit výrazný spontánní vývoj k té formě libertánsky malého státu, který navrhujete. Faktem také je, že bez revolučního násilí byste v Čechách těžko instaloval švýcarský systém, který se v dané alpské zemi vyvíjel po staletí v tak historicky specifických podmínkách, že se jej dosud nikde na světě nepovedlo napodobit. 

Pokud tedy odmítáte jakoukoliv formu dosud úspěšné pravicové "reálpolitiky", jako alternativu nabízíte sice sympatickou, ale velmi teoretickou vizi "libertánského slunečního státu", musíte se smířit s marginální pozicí v reálném světě, který bude pro vás stále vzdálenější a "nepřátelštější". V tom tkví ona rozporuplnost SSO.

16 13
možnosti
JK

Nevím, co považujete za úspěšnou "pravicovou reálpolitiku", ale pokud je to něco jako provozuje TOP09 nebo ODS, tak to já považuji za středolevou reálpolitiku.

6 10
možnosti
TB

Já furt nevim co je na globální vládě tak špatnýho. Je to nevyhnutelný a osobně na tom nevidim nic tak hroznýho. V momentě, kdy lidé začnou putovat vesmírem tak ani nic jiného kromě světové federace nebude možné.

2 11
možnosti
VJ

zkuste to nejako oduvodnit. A prosim prectete si predtim jeste jednou pozorne ten muj clanek.

3 1
možnosti
MJ

Víte, proč je proti Miloši Zemanovi Špidla, Dientsbier - jsou to PRAVDOLÁSKAŘI. Tím je řečeno vše. Jsou to zastánci NWO.

8 7
možnosti
JS

Přesně tak - a jsou i nejnebezpečnější - narozdíl od té části populace,

která slepě vyznává mediálně pokřivený "pravicový" diskurs...

4 2
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články