Vít Jedlička

Vznikla EFD v Evropském parlamentu, zasedat v ní budou Svobodní

18. 06. 2014 18:16:44
„Budeme hlas národů“ říká předseda Britské strany za nezávislost (UKIP) Nigel Farage, jehož strana ve Velké Británii vyhrála volby do Evropského parlamentu. Nová frakce Evropa svobody a demokracie (EFD) v Evropském parlamentu v současné době zahrnuje 7 národních delegací a 48 poslanců.
Petr Mach po zveřejnění výsledků voleb do Evropského parlamentu.
Petr Mach po zveřejnění výsledků voleb do Evropského parlamentu.

Nigel Farage řekl: „Budeme na frontové linii, kde se pracuje na obnově svobody, národní demokracie a prosperity v celé Evropě. Očekávejte, že budeme bojovat dobrý boj, abychom získali zpět kontrolu nad osudy našich zemí. Bojovali jsme proti hodně silné politické opozici, která si nepřála, aby EFD vznikla. Teď, když je založena, tak jsem si jistý, že bude fungovat velmi dobře. Nyní se dá také očekávat, že ostatní strany do frakce brzy připojí.“ Beppe Grillo z italského Hnutí pěti hvězd, které se v italských eurovolbách umístilo na druhé příčce, řekl, že: „Je to velké vítězství přímé demokracie.“

Skupina se sejde v Bruselu odpoledne v úterý 24. června a je složena z poslanců : Britské strany za nezávislost (UKIP), z Italského Hnutí pěti hvězd, litevské strany Právo a spravedlnost, Švédských demokratů, české Strany svobodných občanů Petra Macha, lotyšské Unie rolníků a nezávislé poslankyně Evropského parlamentu z Francie.

Reformy.cz mají z úspěchu velkou radost. V uplynulých čtyřech letech jsme společnými silami přeložili desítky projevů Nigela Farage z Evropského parlamentu. Ty nejlepší můžete zhlédnout níže.

Vít Jedlička, zdroj: ukip.org, reformy.cz

Facebooková stránka nově vzniklé EFD zde.

Autor: Vít Jedlička | karma: 23.96 | přečteno: 755 ×
Poslední články autora