Předvolební lži pro naivní voliče – přichází zvýšení daní o 56 mld.

„Vědomně říkame, že nechceme zvyšovat daně.“ – Petr Nečas 27.5.2010 (video)„V době krize považujeme zvyšování za škodlivé.“ – Miroslav Kalousek 13.5.2010

Nejspíš již v listopadu nás daňově poplatníky čeká zvýšení daní v rozsahu 56 mld. Kč. Stát chce v průměru od každého jednotlivce vytáhnout prostřednictvím zvýšení DPH o 5600 Kč ročně více. To není žádná sranda, je to větší darda než kolik nás ročně stojísolární loupež (cca 2000 Kč) nebo o kolik nás okrádají systémem centrálního bankovnictví (3-6 tis. Kč). Je to je o trochu menší suma než kolik na jednoho občana vychází ročně splácení státního dluhu (7000 Kč ročně). Ale zase je to 2x více než kolik bychom přímo ušetřili vystoupením z EU (3000 Kč). A dejte ruku na srdce. Skutečně bychom se bez všech těch golfových hřišť financovaných z fondů EU na dluh českých a německých daňových poplatníků neobešli? Pro ty, kteří netuší, že EU nám nezajišťuje ani volný pohyb zboží (EHS) ani svobodné cestování přes hranice (Schengen), doporučuji přečíst knihu Petra Macha: Jak vystoupit z EU.

Mezi levicí a českou pseudopravicí vlastně existuje pouze jediný faktický rozdíl. Zatímco levice zcela otevřeně hlásá, že nás zbankrotuje a zvýší daňovou zátěž o 4 procenta HDP (s tím šel Bohuslav Sobotka do volby předsedy ČSSD). Pseudopravice pouze systematicky lže, že udělá opak ale v realitě dělá přesně to samé. Zvýšené DPH přinese do státního rozpočtu 1,5 HDP.

Pro mě není moc zábavné sledovat, jak se sami lidé volením stran jako TOP 09, KSČM, ODS, VV, ČSSD systematicky okrádají. Nejlépe tento přístup politiků komentoval Karel Schwarzenberg, když během odstoupení ministra dopravy za VV řekl: „Bárta je pitomec, řekl něco, co si ostatní (politici u koryta) jen myslí„, když se jasně ukázalo, že Věci veřejné jsou prodlouženou ekonomickou rukou Bártovy ABL a způsob jak stát podojit o peníze daňových poplatníků.

Udělejme si proto takový přehled největších lumpáren a pokusme se vypočítat na kolik nás to přijde v příštích 20 letech (čtenáři pozor, toho se dožiješ!) a na kolik nás to vyjde na jednoho občana (včetně batolat) v roce 2011. A ještě si připomeňme, že je to právě Karel Schwarzenberg, náš nejoblíbenější politik, nejspíš kandidát na českého prezidenta, člen Rockefellerovy Trilaterální komiseBilderbergu, člen Sorosovy Evropské rady pro mezinárodní vztahy, který se na všech těchto největších zákonných loupežích svým hlasováním ještě ve straně Zelených podílel.

Lumpárna
56002000
56001200
3000800
2000500
Biopaliva700240

Vzhledem ke blížícímu se státnímu bankrotu potřebujeme v nejbližší době zásadní společenskou změnu, která ukončí toto legální drancování. Musíme být schopni komunikovat poselství Frédérica Bastiata, který nás jíž před více jak 160 lety před tímto státním loupením varoval:

„Stát je velká fikce, pomocí níž se každý snaží žít na úkor všech ostatních“ – Frédéric Bastiat „Když se rabování stane způsobem života pro skupinu lidí ve společnosti, časem si pro sebe vytvoří právní systém, který to autorizuje, a morální kód, který to glorifikuje.“ – Frédéric Bastiat

Pro ty, co by se rádi dozvěděli více o Bastiatovi, doporučuji začít jeho PDF knihou Zákon.

Vyrovnat rozpočet

Musíme neprodleně vyrovnat státní rozpočet. Dnes se výdaje na úroky rovnají výdajům ministerstva obrany, ale za tři roky už se budou rovnat výdajům celého ministerstva školství. Až peníze v rozpočtu nebudou, už nás nikdo po bankrotech Řecka, Irska, Portugalska a Itálie nezachrání. Samotní Němci, kteří táhnou projekt EU, již toho začínají mít plné zuby a přestávají mít vlastní dluh pod kontrolou (82 procent HDP).

Konec socialismu

Musíme zkrotit jak korporátní socialismus (dotace, subvence), tak rozbujelý sociální stát a snížit míru přerozdělování, tak abychom mohli zrušit ty nejškodlivější formy zdanění a odstranit ty neškodlivější formy státních zásahů do ekonomiky. Velmi střízlivým cílem je vrátit úroveň státního přerozdělování na míru z roku 1998 kdy státu stačilo (pod vedením Václav Klause) utratit 28 HDP a ještě hospodařil skoro s vyrovnaným rozpočtem. Dnes stát utráci 32 procent a k tomu má ještě obrovské deficity. To by byl krok, který by skutečně nastartoval českou ekonomiku a zvýšil její konkurenceschopnost. Takové snížení se dá jednoduše zajistit například zrušením daně z příjmu. O tyto čtyři procenta, které daň z příjmu do státního rozpočtu přináší, vzrostly za posledních 13 let ostatní daně.

 

 

Přímá demokracie švýcarského typu

Musíme zavést prvky přímé demokracie v takové formě, jako to mají ve Švýcarsku, tedy ve formě lidového veta. Lidé musí mít právo zrušit jakoukoliv legislativu, která jím očividně škodí a to bezprostředně po tom co byla schválena. Nesmí se opakovat situace, že prezident republiky marně vetuje desítky vysoce škodlivých zákonů (např. biopaliva, důchodová pseudoreforma) a lidem nezbývá než čekat do dalších voleb na to, aby mohli situaci jakkoliv ovlivnit. Nemluvě o tom, že politici zcela oprávněně spoléhají na to, že voliči mají krátkou paměť a všechny ty lži, korupční skandály a legální krádeže do dalších voleb zapomenou.

Pojďme udělat vše pro to, abychom zase jako národ stáli na špici světového dění. Vystupme z EU spořádaně jako první a dejme si svojí politiku a ekonomiku do pořádku po švýcarském vzoru.

Vít Jedlička je předseda Reformy.cz o.s. a člen Strany svobodných občanů

Kam dál:

Autor: Vít Jedlička | pondělí 11.7.2011 8:33 | karma článku: 24,67 | přečteno: 2522x