Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vlastně mám jednu věc...titulek implikuje, že evropské dotace jsou výsledek jakéhosi "dobrého úmyslu". Ne, jsou to úplatky věrným a nic jiného.;-)

1 0
možnosti
Foto

Sakra, toho Bastiata by měli tesat. Absolutně nadčasové. A článek je stručný a k věci. Tleskám.R^

1 0
možnosti
Foto

V tom s vámi musí každý rozumný člověk souhlasit.

Kolik však diktatur a totalit se v počátku maskovalo za podobnými moudrostmi.

Přeji všem hezký den,

0 0
možnosti
Foto

Dotace měly hlavní cíl a to kompenzovat rozdílné výchozí postavení nově přijímaných členů EU. Lapidárně řečeno: odstraňovat zaostalost oproti starším členům (blbě se to připouští, co?).

My jsme dotace do značné míry rozkradli, nechali rozkrást a nebo použili na nesmysly.a teď, když se doba čerpání krátí, tak "hrdinně" vykřikujeme: PRYČ Z EU!!!

Jak je ale možné, že takto postupují i ti, kteří ctí zásadu, že ukradené má být vráceno? Proč nekřičí: VRAŤME EU, CO JSME VZALI A PAK PRYČ!!! Nebylo by to logické?

EU je přebyrokratizovaná a stala se nákladným molochem. Podle mne však je správnou cestou bojovat proti byrokracii a ne proti EU. Z mnoha a mnoha důvodů.

Zatím totiž pro mne znějí logičtěji důvody pro setrvání v přeměněné EU, než důvody pro její opuštění a jako nesmyslnou náhradu EU navrhovat vstup do CEFTA, BAFTA a pod. (nějak mi to zní i jako MAFRA ;-D).

0 0
možnosti
Foto

I kdyby se dotace nerozkradly, tak jejich koncept je špatný a nikdy nic nemohou vykompenzovat, jen obohatit jedny na úkor druhých bez jakéhokoliv efektu.

2 0
možnosti

Jak pravil pan Macháček. Základní chybou Svobodných je to v čem vidí příčinu "korupce, zlodějin, parazitismu". Oni ji vidí v přerozdělování, ale příklady odjinud dokazují že to není tou příčinou, tou je morálka jaká zde vládne.

2 0
možnosti
Foto

Abyste mohl něco přerozdělovat, tak nejdříve musíte něco mít.   A to něco si systém vezme od lidí pod pohrůžkou násilí, nebo přímo násilím, pokud se někdo odmítne podvolit.  Tedy na začátku je porušení morálky a legalizace tr.činu loupeže.   Jakou pak chcete následnou morálku v přerozdělování tohoto lupu?

3 2
možnosti
Foto

Stále sleduji, že je těžké pochopit, že problém není v dotacích jako takových, ale v tuzemských poloměrech, kde zlodějna je běžnou událostí.

Inu... vrtěti psem...

1 1
možnosti

Ale ty dotace na golfová hřiště jsou naprosto legální. Ani EU proti tomu nic nemá!

1 1
možnosti

Chtějí Svobodní po případném vystoupení z EU aby bylo Česko v EHS?

0 0
možnosti

Z programu: Členství v EFTA automaticky znamená bezcelní obchod s desítkami zemí světa, s nimiž EFTA uzavřela dohody o volném obchodu. Přístup na trh EU by nám i nadále mohla zajišťovat smlouva o Evropském hospodářském prostoru (EHP). Dlouhodobým cílem Svobodných je reforma EHP, která by minimalizovala vliv EU na legislativu EFTA.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS