Diskuse

Vystoupení z Evropské unie řeší hodně, ale je to jen první krok

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsou tady tací, kteři tvrdí, že Svobodní nemají o životé ani šajn. Ovšem Svobodni nejsou parlamentni stranou, nemají ani jednoho profesionálního politika. Pokud si dobře pamatuji, tak na kandidátkách měli lidi různých profesí. Dělníky počínaje, přes učitele a lékaře, až po podnikatele. Neměli tam žádného ministra, žádného úředníka magistrátu, žádného politika, který sedí od školí v PS. Neměli na kandidátce ani žádněho miliardáře. Tedy lidi žijící normálním způsobem, mající normálni starosti, lidi neprisáté na státní cecík. Tedy lidi, kteří naopak o normálním životě vědí hodně.

0 1
možnosti

Je tady řad příspěvků, které dokumentují, že mnozí Svobodní nemají o životě a jeho praktickém provozu ani šajn. To je jedna z věcí, proč si lidé vybrali raději Babiše.

Druhou věcí je, že mnozí Svobodní neumí se svými potenciálními voliči komunikovat. To opět vyplývá z toho, že část z nich studuje a má o životě spíše představy než praktické zkušenosti. Jsou to tací jiní Sobotkové s jinou ideologií.

Svobodní preferují svobodný trh. Skvělé. Ale nejsou schopni se na něm politicky uplatnit. Opět budu porovnávat s Babišem (nevolil jsem ho). Babiš přichází do politiky jako úspěšný podnikatel. Pro někoho nemorální, pro jiné schopný. Každopádně s praktickými životními zkušenostmi. Svobodní argumentují tím, že Babiš má peníze a oni ne. Proč nemají Svobodní peníze? Proč mají málo sponzorů? Proč čekají na peníze ze státního rozpočtu? To je svobodný trh? Svobodní nejsou zralí získávat hlasy voličů. A je jen a pouze na nich, jestli dozrají, koho získají ke spolupráci. Ideje na papíře nebo tabletu nikoho nespasí.

2 0
možnosti

Naprostý souhlas. Mě se mnoho věcí nelíbí, ale žiju v reálném světě. Já si pamatuji, jak v minulosti (v bipolárním světě) občas zaznívaly návrhy "Vyhlásíme neutralitu". To byl stejný nereálný nesmysl. Já se pracovně stýkám s mnohými lidmi z průmyslu. Všichni se shodnou na tom, že pro naše proexportní hospodářství by to byla katastrofa. Tento malinký stát (a pro EU bezvýznamný) by byl totiž ideálním odstrašujícím případem aby EU establishment mohl ukázat, "vidíte takhle dopadnete" a všem ostatním dát najevo, ať je to ani nenapadne . Ne otevřeně, ale skrytě tisíce a jeden kopanců, různých podpásových opatření atd.

2 0
možnosti

Vítku, abych nebyl negativní, vyzkoušejte porovnat si porovnat, jak by vypadalo, kdybyste nadepsal svůj článek např.

EFTA - svoboda rozhodování a cesta k prosperitě

nebo

Žárovka nebo zářivka? Chybí mi teplo domova

nebo

Globální oteplení? Už aby tady bylo. Budu moc svítit žárovkou. atd. Váš volič preferuje hodnoty stejné jako volič komunistů nebo socialistů: rodinu, děti, zázemí, toleranci, za co nejméně peněz co nejvíce zboží, práci, život bez byrokracie a šmírování, zdravé lesy, louky, vody. Ale Vy jim nabízíte konflikt s bodyguardy v Hradci, neschopnost komunikovat. Někdy se musí k jádru věci oklikou. Politika neznamená přímočarost. Politika znamená dopracovat se k cíli. A cíl má být transparentní. A cesta poctivá. Ale poctivá cesta muže mít mnoho alternativ. To bylo úplně zadarmo bez nutnosti zařazení do daňového přiznání.

2 0
možnosti

No, pane Svobodníku, poslední dobou jsem Vám musela u mnoha Vašich komentářů pod několika blogy přidat +.... až mě děsí, jak skoro na 100% vyjadřujete mé názory. Je příjemné mít někde názorového dvojníka ;-D.

Před volbami do EP se ukáže, jestli se Svobodní nad Vašimi radami zamyslí nebo to bude opět jen unfriendly kampaň "zrušit/ zlikvidovat" doplněná navážením se do "stbáka" Babiše a jeho biosajrajtu, popřípadě doplněná porovnáváním si s ODS, kdo ho má většího.

Ono totiž to mletí pořád dokola toho samého má nakonec stejný dopad na voliče, ať je to mletí zprava nebo zleva, ať mele Sobotka nebo Jedlička. A obávám se, že nové voliče Svobodných nenalákají ani heavymetalové články porovnávající konzervativce a libertariány, ani jim nepomůže, že Bůh byl vlastně libertarián.

Víte, když jsem si sama pro sebe říkala, jakou koalici bych sestavila já ze stávajících parlamentních i neparlamentních politických subjektů tak, aby mohla v dané situaci bezprostředně pracovat, tak mi vyšla koalice ANO (cca 70%) a Svobodných (cca 30%). V názorech na EU by museli jít zatím do kompromisu, ale jinak si myslím, že by to docela fičelo. Svobodní by přinesli kvalitní ideologický a ekonomický grund a Babiš by držel vládu nohama na zemi a jen by důsledně konal.

2 0
možnosti

Proč lidé nevolil Svobodné.

Protože nerozumí jejich projektu. Protože Svobodní nemají pozitivní nabídku. Mají: vystoupení z EU (je to OK, ale likvidace něčeho bez správně uvedené nabídky něčeho jiného), mají likvidaci ústavů a úřadů (srovnání úspory 100 miliónů nákladů na nějaký pofidérní ústav ve srovnání se schodkem 1,5 bil. - to argument jako noha - co si za to člověk koupí, stejně to ukradnou jinde), zaměření kampaně na člověka, který stojí za hmatatelným řetězcem firem, které dávají lidem práci (tuto strategii musel vymyslet poue člověk mdlého rozumu), i když za cenu dotací a co já vím čeho.

Babiš dal lidem jednoduché heslo: já chci, aby v této zemi mohli žít mé děti. Jednoduché, geniální, srozumitelné.

Co udělali Svobodní? Vůbec nepochopili, že se mají stejný program a mohou se s Babišem vézt. Udělali úplně neco jiného, než měli. Nikdo jim neřekl: pozor, na tohle lidé uslyší. Je to stejné jako když chce blecha porazit slona.

Svobodní vidí svůj program, ale přes něj nevidí na lidi.

Existuje taková značka. Jabko. Začínala v garáži. Ale její majitelé věděli, jak oslovit lidi. Měli a mají skvělý systém a dokáží jim ho prodat jako nadstandardní značku. Dokázali lidem, že jejich produkt není levný a je pro lidi, kteří chápou hodnotu. Tak tohle Svobodní zatím nechápou a osobně je mi to líto.

5 2
možnosti

M68i10r92a 66J14a16n50č77a

5. 2. 2014 14:15

Tak on ani ten člověk s tím jabkem to neudělal napoprvé správně. Jde o něco jiného.

Vy vidíte Babiše jako někoho, kdo lidem dal práci. Třebas já ho vidím jako někoho, kdo svým lobingem pracuje na likvidaci konkurence a bere práci jiným.

Babiš dal lidem heslo. To je to jediné, co lidem dal. Určitě se mu povede i několik pozitivních kroků, ale bude to jenom pozlátko na špatné cestě. Protože hluboké principiální problémy zůstávají.

Těmi problémy jsou např. zemědělské dotace samy o sobě. Je jedno, zda na biopaliva nebo z hektaru ornice. Některé dotace pobírají jen ty největší firmy, protože malí farmáři nemají administrativu na to, aby o ně zvládli úspěšně žádat. Tím pádem mají menší zisky a menší možnosti expanze. Větší jsou většími a malí jsou utlačeni. Vše ve jménu nesmyslných dotací. Dalším problémem EU jsou regulace.

Program svobodných je právě o lidech. Protože základním kamenem programu je důvěra v člověka, že si dokáže sám vybrat, co je pro něj dobré. Ano Můžete se na program dívat negativně (zrušíme úřady, zrušíme dotace a regulace vystoupením z EU), nebo pozitivně (tedy, že každým rušením byrokracie, dotace, regulace a zákona dostává občan více svobody, dostává rovnost příležitostí a v neposlední řadě samozřejmě také nějaký finanční benefit).

1 1
možnosti

Tak ale je zas pěkné že víme kdo může za všechno zlo světa.. Je to ta zlé EU a bez ní by v Česku pod vedením Klause vládl ráj na zemi..

4 3
možnosti

M35i52l87o86š 55B19é48m

5. 2. 2014 12:17

Když sundáte člověku kouli z nohy, určitě to neznamená, že hned bude mistr světa ve sprintu.

3 1
možnosti

je to vsechno fajn, ale na to potrebujeme hlavne boje a obranyschopnou armadu, protoze jinak jsme porad za sasky s kteryma si kazdy vytre......ono se to zda jako blbost, ale stale plati model sily a niceho jineho....a nase armada je uz jen parodie

0 2
možnosti

O vystoupení z NATO  se v článku nic nepíše !

6 0
možnosti

Vítku, jsou věci podstatné a věci nepodstatné. Jestli preferencí nepodstatné věci zablokujete prosazení věci podstatné, nemáte v politice co pohledávat.

Posaďte se, ta Vaše parta a vyhodnoťte si, z jakého důvodu volilo tolik lidí Babiše.

Současně si vyhodnoťte, proč Svobodné volilo tak málo voličů.

Napovím Vám. Odpovědí je tento článek. Vy se nabouráváte do odemčených dveří. Nemusíte používat beranidlo, stačí sáhnout na kliku.

4 0
možnosti

Jeden z důvodů, proč Svobodné volilo tak málo lidí, je ignorování malých stran ze strany médií; až by se dalo mluvit o diskriminaci. Druhým důvodem je nepochopitelně chabá sebeprezentace Svobodných.

Jsem rád, že i přes nízké procento hlasů jich měli Svobodní tolik, že byli po celou dobu průběžného sčítání viditelní na obrazovce, byť na samém chvostu. Tím se, doufám, dostali do povědomí lidí, kteří o nich neslyšeli. Proto očekávám, že v příštích volbách dopadnou o něco lépe.

0 2
možnosti

Británie z EU nevystoupí. A zeptejte se Nigela Farageho, pročpak tam vstupovala, když byla předtím v EFTA. EU má za sebou téměř 70 let vývoje, vy jich chcete cca 50 zahodit jako nesmysl a začít znovu někde od 50. let. Jistě znáte citát "každý chce volný obchod, s výjimkou svého vlastního odvětví. Ta přebyrokratizovaná hráz nevznikla, protože by se někdo nudil, ale protože zájmové skupiny firem a politiků se od počátků volného obchodu snaží dosáhnout ochrany domácích trhů pomocí nějaké té nekalosoutěžní výhody. A tyto snahy máme dodnes, podívejte se na zemědělství a naši novou vládu. EU je třeba změnit, v žádném případě ne zničit.Rv

4 4
možnosti

EU je nutné zničit, pak nemusíte vystupovat. Jinak jste z TOP09, takže EUkolaborant.

3 4
možnosti

nádherně ideální svět ve kterém by vaše vize fungovaly neexistuje

2 2
možnosti

Svobodní jsou buď vizionáři, kteří předběhli dobu o 20-30 let a jednou bude stařec Jehlička moci ukazovat pravnoučatům, že on současnost viděl již dávno - a nebo jsou to cvoci; volební debakl byl veliký, ale to už je úděl vizionářů i cvoků; statisticky zajímavější je počet kladných ohlasů na články Svobodných na tomto webu, který zcela popírá veškerou logiku...

3 2
možnosti

Jakou logiku? To by mne zajímalo. Rozveďte to prosím.

0 0
možnosti