Diskuse

Bůh je libertarián

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma, dobrý článek. I když, Bible se vyznačuje tím, že tam člověk najde vhodný citát na cokoli, takže při troše snahy by asi našel i citáty opačné.;-)

0 0
možnosti

Hezký článek. Pozor ale na to, že ač je Bůh libertarián, 98 % voličů nikoli, to by si měli Svobodní uvědomit, pokud chtějí mít úspěch ;-)

0 0
možnosti
Foto

Tak já už jsem mnohokrát deklaroval, že nejvíc ze všeho mě dostává ten Bastiat: "A nyní, poté co zákonodárci a dobrodinci tak neúspěšně zavedli do společnosti tolik systémů, proč neskončí tam, kde měli začít: zavrhnutím všech systémů. Nechť vyzkouší svobodu, jelikož svoboda je důkazem víry v Boha a Jeho dílo."

Věřící člověk (a netahejme do toho ani církve, ani Bibli) uznává Stvořitele jako dokonalou příčinu všech příčin. No a když Bůh dal člověku svobodu a odlišil ho tak od ostatních živých tvorů, pak to jistě má to svůj smysl. A je to dobře. Potom jakékoli pokusy společenských systémů (států) tuto svobodu omezit, pošlapat jdou jednak proti vůli Boží, jednak ve finále musí takové systémy nutně selhat, protože vůle dokonalého Stvořitele bude nakonec naplněna.

1 0
možnosti

Tak s tou Biblí si mě překvapil. Karma. Odkaz na dobrou knihu zde http://www.usvit.cz/duchovni-zivot/ozehave-otazky/krestan-podnikatel. Zde píše autor např. toto: "Věřím, že jediným dlouhodobým řešením světové chudoby je podnikání. Podnikání jednak vytváří zboží a zároveň vytváří pracovní příležitosti." Teď je otázka, jak naše vláda vytváří podmínky pro podnikání.

2 0
možnosti
Foto

Bůh je libertarián, ovšem konservativní.;-)

4 0
možnosti
Foto

Tak jasně! Ale podle mě každý skutečný libertarián je v tomto smyslu konzervativní. Vždyť svoboda je to, co odlišuje člověka od jiných živých tvorů. Svoboda je tou abslutně platnou a neměnnou hodnotou provázející člověka na věky věkův.

0 0
možnosti

P90e20t32r 63H62o73l66u96b

28. 1. 2014 21:35

Podle mě vynikající článek. Nijak jsem se v tom neztratil, má to zcela zřetelnou linku a doufám, že si to přečte co nejvíc věřících volících socialistické strany (například KDU). Z pohledu bible, volit tyto strany je jednoznačný hřích a autor to v článku dost jasně prokázal. Osobně si ale myslím, že jen málo těchto lidí je schopno sebereflexe a raději budou popírat to, co je očividné a prokazatelné. Ostatně mají k tomu sklony 8-) Marná práce sepsání článku ale nebyla. Sám mohu potvrdit, že i mezi křesťany existují uvědomělí lidé, schopni sebereflexe. Sám jsem ateista, ale mám několik přátel, kteří v boha věří. Oni sice souhlasí s myšlenkami libertariánů, ale když jdou k volbám, tak volí raději tzv. "menší zlo", než SSO. Tento článek by je ale mohl oslovit.

5 1
možnosti

Dovolte mi, abych se k tomu vyjádřil jako jeden z autorů píšících do magazínu Protiproud (je to však čistě moje soukromé stanovisko, nikoliv všech autorů).

Musím říct, že mě tento spor mezi Svobodnými a konzervativci dost znepokojuje. Místo hašteření a zveličování vzájemných drobných odlišností bychom si měli uvědomit, že v klíčových bodech (přístup k trhu, k EU, apod.) se konzervativci a libertariáni shodují. Až budeme mít dohromady třeba 30% ve volbách, můžeme se začít hádat o drobnosti. Zatím bychom ale měli spolupracovat, protože jinak svoje cíle neprosadíme.

12 2
možnosti
Foto

Obávám se, že si pletete zásadní věci s drobnostmi a obráceně...

1 0
možnosti

V SSO zadni libertariani nejsou. Nacionalismus neni s libertarianstvim slucitelny.

0 9
možnosti

Svobodní o svou podporu naopak přijdou protože se zříkají jakéhokoliv národního ukotvení. Jestli jsou libertariáni je otázka, každopádně se to začíná zvrhávat.

2 3
možnosti
Foto

Opírat se o citáty jiných a citovat výňatky mi připadá jako:

1/ snaha ohromit a předvést se (to asi nebude ten důvod nebo ano?)

2/ nedostatek vlastních argumentů (to asi také ne..... nebo..?).

Celkem jednoduchá linka je pak příliš košatá a čtenář se v tom ztratí.

2 8
možnosti

Tak to je mi líto. Záměr to nebyl. Chtěl jsem prostřednictvím bible doložit tvrzení v názvu článku.

2 0
možnosti