Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠB

S dotacemi je to jako s kokainem. V malém množství se to používalo v zubním lékařství a pak se to zvrtlo.. Ten příměr není od věci. Dnes jsou dotace zlo.

2 1
možnosti
VH

V článku se taky objevuje znovu iluze o tom, že po vystoupení z EU nám zůstanou výhody jako Norům a Švýcarům. Tak to je naprostá blbost. Budem mimo jako Ukrajina. Norové a Švýcaři mohou nabídnout EU bohatý koupěschopný trh. Nikoliv levnou pracovní sílu. Takže tam nemusí být obava EU z přílivu levné pracovní síly, není potřeba ani chránit trh, když Norové a Švýcaři hodně zboží z EU nakoupí. Norové mají příjmy z ropných produktů, Švýcaři vedle průmyslu, kterým EU spíš doplňují, než konkurují, mají příjem i z bankovnictví a turistiky.

3 3
možnosti
VH

Dodatek : Po vystoupení ČR z EU očekávat, že bude ČR dál nerušeně dodávat na evropský trh korejská auta, když mají ve Francii vyrobená francouzská auta odbytové potíže, tak to může jen hlupák. A příznivci Svobodných hlupáky jsou. Momentálně mně ani nevadí, berou vládě ODS volební hlasy. A když by se dostali náhodou do vlády, tak vytvářejí prvek nestability, viz Slovensko. Takže určité pozitivum, nicméně kapříci si rybník většinou nevypouštějí .....

1 2
možnosti
ZD

nu pane Andreji...vlastníte zde ...údajně ...iDnes....takže.. ač ne velký rýpal...musím souhlasit s tímto článkem...do toho mohu zapojit VCHZ.Semtín a ostatní ...které jste jistě v raném českém kapitalismu jen nezakoupil a jistě jste na to neměl...a úvěry bych u Vás vynechal...to že hrabete na bionaftě je věc zřejmá...protože EU...toto zatím nevyžaduje...nechci tady psát článek na x-stran...protože zde máte jistě řádkované oponenty a své mantinely...viz pan Banga a cikánská otázka...no snad se Vám bude dařit ještě lépe v cenách určovaných na náš trh ...co se týče zemědělské produkce...ale já Váš fanda nejsem...mohu Vás uznávat jako podnikatele...ale nemusím Vám fandit...pane A.Babiši...hezký den a všem kolem také...ZD:-)

2 2
možnosti
VH

Některé dotace jsou potřebné. Mohou pomoci zateplit školy, vybudovat čističku odpadních vod, opravit zámek, nebo připravit lkidstvo na dobu, kdy nebudou zásoby ropy ani na léky. Natož na dopravu a zemědělství. Samozřejmě, že když se to s dotacemi přehání, tak je to kontraproduktivní. Vzhledem k veřejným financím je lepší, když mezi sebou o veřejné zakázky bojují firmy v tvrdém konkurenčním boji, než když se mohou mezi sebou dohodnout a vybrat si ty nejlépe dotované veřejné zakázky. Na druhé straně, pokud "necháme peníze" u nějakého zprostředkovatele prodeje s nemovitostmi, či pronajimatele činžovních domů, tak tí asi zámek Kuks neopravíme.

2 3
možnosti
MC

Dotačním magnátem můžete být pouze jste-li oprávněným majitelem těchto aktiv. Jinak jde o pouhou skupinovou legalizovanou krádež na těch, kteří své prostředky chtějí využít na jiné projekty.

7 0
možnosti
RK

Jo a kecy ohledně cukrovarů jsou už trapné. Jednak proto, že čeští vlastníci je prodali nadnárodním společnostem, které pochopitelně neměly zájem tam cukr vyrábět. A za další cukr z cukrovky je neuvěřitelně drahý, takže aby možné konkurovat lacinému cukru ze třtiny, dotace jsou nezbytné.

1 2
možnosti
VH

Celkem souhlasím. Na druhé straně je potřeba říci, že za minulého režimu stál cukr 8 Kčs. A možná taky s dotacemi. Takže ani ne 3 násobné zdražení není až tak hrozné. A produktivita evropských farmářů roste, mluví se o zrušení nebo omezení dotací na cukrovku.

0 0
možnosti
RK

Boha jeho, to je zase výplod...... "On vlastně přímo říká, že EU podporuje kvůli penězům, neboli ho zkorumpovala.";-D Milej zlatej ekonome, nebo co že to jste. Téměř vedchno podporujeme kvůli penězům, neb peníze tvoří důležitou součást našeho života. Bez nich by to zkrátka nešlo.

1 2
možnosti
RZ

Jistě, ale něco jiného je, když si ty peníze vydělá svým umem a něco jiného je, když vám je vezmou z kapsy a panu Babišovi obratem nasypou do té jeho. Aby vám za to vypěstoval řepku, ze který se chce blít....

3 0
možnosti
MC

Superkarma.R^[>-]. Je to smutné, ale bohužel pravdivé. Otázka ovšem zůstává stále nezodpovězena.  Záštita transparentů lží, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí jsou zcestné a politici, kteří si tato hesla přisvojují jsou podhoubím všeho světového úpadku. Menšina tak prohrává s majoritou neschopnosti uvažovat a hodnotit opravdové hrdiny. Většině neschopných je požehnáno vlastním pohodlím do sebe zahleděnými socialisty podporující "demokraticky" posvěcenými autorizovanými zákony drtit zodpovědnou minoritu samostatně myslících občanů.

4 2
možnosti
TH

Vždy hledám chybu u sebe,je tak strašně lehké svádět vinu na okolí,ale je to trapné.Nás někdo nutil?.Ne,to jenom v Moskvě pršelo a místní komunisti nebo jejich pohůnci si vzali deštníky.Co by nám asi EU udělala,kdyby [>-] nic nedělala?.Žádný soláry,žádná řepka,měl vůbec někdo aspon odvahu říct,počkáme si?.Až nám ukážete,že to funguje, tak jdem do toho.Babiš je produktem situace v ČR,prostě takhle u nás vznikla určitá podnikatelská elita,která má základy už před Listopadem nebo těsně po něm(pravda,udržet takové impérium už je o schopnostech,dotace nedotace).No a ted dostal mesiášský syndrom.Hloupý kdo dává,hloupější kdo nebere ;-D.

1 1
možnosti
RZ

Kdepak - EU nás dokonce sankcionovala, že neplníme procentualni kroteria vyroby elektriky z větrníků a solárů. To samé přimíchávání sajrajtu - taktéž nutné plnit procentuálně, neb jinak přijde sankce... Nařízení z EU nejsou doporučením či nabídkou, jsou nařízením...

2 0
možnosti
Foto

Pan Babiš je hlavně docela bohatý a celkem úspěšný podnikatel. On sice prodává docela nejedlé potraviny a já včera použil strouhanku s jeho pečiva (už to nikdy neudělám), ale je to stále hodně úspěšný podnikatel. Koupí si co chce, protože na to má! Má na to stejně, jako na to má pan Bakala či jiný obří podnikatel. Ale pan Babiš se ozve jako odpůrce místní vlády a tak se jako jediný hodně bohatý podnikatel stává oligarchou! Stát má hodně milionářů, ale jen jednoho bohatého člověka, který vadí!

2 2
možnosti
Foto

Pan Babiš je hlavně docela bohatý a celkem úspěšný podnikatel. On sice prodává docela nejedlé potraviny a já včera použil strouhanku s jeho pečiva (už to nikdy neudělám), ale je to stále hodně úspěšný podnikatel. Koupí si co chce, protože na to má! Má na to stejně, jako na to má pan Bakala či jiný obří podnikatel. Ale pan Babiš se ozve jako odpůrce místní vlády a tak se jako jediný hodně bohatý podnikatel stává oligarchou! Stát má hodně milionářů, ale jen jednoho bohatého člověka, který vadí!

1 2
možnosti
SN

:-)  Pavle, pravdu díte! Už i jemu leze krkem současné korupční prostředí a já mu fandím, protože se k tomu dopracoval vlastní hlavou a ne vybíráním desátků, nebo spíš padesátiprocentního podílu z veřejných zakázek . R^R^

1 6
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články