Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

UKIP United Kingdom Inaptitude Party.  ;-D

0 0
možnosti

Tak dlouho bude EU blbnout, až si zblblí lidé demokraticky zvolí nějaké nové Hitlery či Staliny. Pak se budou všichni, hlavně humanisté, strašně divit, jak se to mohlo stát.

2 4
možnosti

Rozdíl mezi AH a JVD je v tom, že jeden byl zvolen a druhý se k moci dostal vojenským pučem. Jediný velký rozdíl. Socialisti byli oba.

2 1
možnosti

Mne osobne sa pre malé krajiny ako je Česká republika či Slovensko zdá najvhodnejší švajčiarsky model. Nie kvôli bohatstvu Švajčiarov (tí mimochodom žijú relatívne skromne). Ale kvôli švajčiarskemu mysleniu a riadeniu celej spoločnosti.

Európske dotácie im nedeformujú trhové prostredie. EÚ im moc do ich politiky nekibicuje a ani kibicovať nemôže. Švajčiarske firmy však majú na spoločný trh rovnaký prístup ako firmy v EÚ - Švajčiarsko za to platí nemalé peniaze.

Švajčiarska ekonomika nie je závislá na veľkých firmách zo zahraničia - vo Švajčiarsku nie sú žiadne automobilky či závody na výrobu elektroniky. Švajčiarska ekonomika sa spolieha hlavne na šikovnosť domácich malých a stredných firiem. A význam švajčiarskych bánk sa podľa mňa dosť preceňuje.

8 1
možnosti

Švýcarsko má ale jednu výhodu. Není zatěžováno chimérou "národního státu". Jak jsem si stačil všimnout, tak hodně voličů Svobodných je právě z řad národovců, i když Svobodní se tak nikde neprezentují (na rozdíl od UKIP). Možná, kdybychom jednou pro vždy od sebe odtrhli pojmy národ a stát, tak bychom se konečně mohli zaměřit na celkem důležitější pojem a tím je občan, jednotlivec.

1 0
možnosti

To je sice hezké, ale problém Svobodných je, že nemají žádnou viditelnou osobnost a žádného skutečného lídra. To dělá úspěch ve volbách, ne nějaký program. Neznám nikoho, kdo by si dokázal vzpomenout na nějakou osobu u Svobodných. Možná na Macha, který je v podstatě spíš takový salonní diskutér, nikoliv lídr jako Farage. Nevím co by se muselo stát, aby Svobodní vůbec atakovali 5%.

7 2
možnosti
Foto

jestli to není tím, že Svobodní, na rozdíl od parlamentních stran, které mají možnost si přikrádat ze státní kasy, žijí jen z příspěvků svých členů a sympatizantů, zřejmě nemají tolik prostředků na svojí propagaci. Petr Mach viditelný je, ale pouze pro lidi, kteří ho vidět a poslouchat chtějí. Čas od času je pozván do Politického spektra, viděl jsem ho i v Hyde parku. Svobodní svých 5% jednou překročí, otázka je, jestli to bude včas. Plíživě se projevující a sílící fašismus EU, totiž většina lidí vůbec nevnímá. O to víc je nebezpečnější.

9 2
možnosti

Těch 2,2% je právě ten historicky fenomenální úspěch svobodných. R^

6 9
možnosti

Pravda, 99,998% jako měli v minulosti komunisté nikdy mít nebudou. Ale myslím, že to rozhodně není jejích cílem.

3 7
možnosti

jenze VB si to muze dovolit, odriznout se od EU, je velka a veliky spojenec USA. Cesko je jako asi Londyn. Predstavte si kdyby se Londyn chtel osamostatnit. Takze musite srovnavat stejne se stejnym.

6 5
možnosti

Češi by náhodou byly moc pěkný druhý Švýcarsko v Evropě....

7 7
možnosti

3. 5. 2013 21:29

Jestliže názory Nigela Farage rezonují s lidmi majícími pokřivenou morálku po 40 letech bolševismu, tak to není pro něj žádná lichotka.

4 8
možnosti

J57i75ř26í 76V65i76m11r

3. 5. 2013 21:41

Ne, s lidmi majícími pokřivenou morálku po 40 letech bolševismu rezonují názory Barrosa, Ashtonové, Rompuye, u nás veverek, ODS, komančů, ČSSD, Zemana a jeho party, knížete a podobně.

11 7
možnosti
Foto

Krása, čím dříve toto bude u nás, tím lépe :-)

10 9
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS