Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Halfunx

29. 8. 2012 8:28
Nejhorším na celé politice jsou politici,

nebo rádoby politici, co kecají do všeho, rozhazují předvolební tlachy jako zrní pitomým slepicím. Hraběcí rady o tom, co by se mělo udělat kdyby, dávají všichni politici, vládní, nevládní i čekatelé.

Jakmile se ale dostanou k lizu, jde vše stranou a rozkrádání pokračuje.

Tento politický stranický nedemokratický systém je zvrácený, přímo podporuje a vyzdvihuje korupční, bezohledné sociopaty do vrcholových funkcí. Kdo nedokáže zajistit prachy pro stranu, nemá šanci postoupit. Právě tito lidé systém vytvořili a udržují ho.

Když víte co všechno nás zatěžuje, řekněte také, že nejhorší pijavicí jsou politici. Proti nim je úřad práce úplný nic. Já politiky nepotřebuju ani jejich kecy, já si chci vládnout přímo a přímo určovat kam půjdou moje daně. Jinde daňové asignace funguji, u nás rozhoduje politik.

Přímá demokracie a přímé financování, konec politiků v Česku.

0 0
možnosti
K

kaktusak

28. 8. 2012 23:18
Socialismus usiluje o odstranění vykořisťování.

O vysoké daně ani tak nejde. Vždyť za komunistů byly nižší daně i dluhy než jsou dnes, za Kalouskovy vlády. Pravice totiž ráda přerozděluje, ovšem zdola nahoru. Proč by se mocní měli mořit na nějakém rizikovém trhu, když mohou pohodlně bohatnout na dotacích a státních zakázkách? Snad ne kvůli ideologické čistotě?

Dogmatické lpění na vyrovnaném rozpočtu za každou cenu vede do Albánie, ne do Švýcarska. Enver Hodža taky měl takový zákon proti dluhům.

Korupce se neomezí minimalizací státu, jen se ještě víc přesune do soukromého sektoru. Zaměstnanci soukromých firem se nechávají podplácet, to je bez diskuse.

Komunisti dokázali odstranit nezaměstnanost, takže nebyly potřebné ani úřady práce a podpory v nezaměstnanosti, to je ta správná cesta.

1 0
možnosti
UC

emersonskej

28. 8. 2012 23:45
Re: Socialismus usiluje o odstranění vykořisťování.

Už když jsem viděl titulek příspěvku, blesklo mi hlavou, že tohle musí být kaktusákovina - a taky že jo !!!;-D

2 0
možnosti
H

hafusak2

28. 8. 2012 17:26
Nádherný program, jeho aplikace

by nás vrátila tak někdy do dob, kdy jistý K. Marx začal přemýšlet o tom, že by takovou společnost a její zákonitosti chtělo popsat. Koneckonců i Ch. Dickens tu dobu dost podrobně popsal ve svém nejznámějším románu. Chápu, že řadě zaměstnavatelů by se ta doba velice líbila, jen zaměstnanci by měli zcela určitě značné výhrady vracet se tak asi o 160 let zpátky.

Člověče proberte se, máme 21. století /jestli Vám to zatím nedošlo/. Rv

3 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

29. 8. 2012 12:54
Re: Nádherný program, jeho aplikace

Fajn... tak řekněte kde na to navíc za těch 160 let vzít prostředky... Protože nějak nejsou po ruce. Bylo to vybudováno na dluh (respektive u nás na "východě" z rezerv které byli "znárodněny" a nakonec stejně došly)... nic se nemění na tom že náklady na provoz současného systému jsou prostě vyšší než jeho výkonnost a holt se bude třeba vrátit o minimálně půl století zpátky aby se systém dostal alespoň do rovnováhy.

0 0
možnosti

rezjirrezjir

28. 8. 2012 17:12
A za socialismu existují peníze ???

To je tedy největší ekonomický objev v dějinách lidstava??? Kde jste je vykopal???

0 0
možnosti
C

certik_bertik

28. 8. 2012 16:25
ten

nalevo na fotce jste vy? No dobrý, jen si nechte udělat číro a budete správnej pankáčR^

2 0
možnosti

vodní želva

28. 8. 2012 15:07
Názor je názor,

ale od kandidáta na hejtmana a studenta politologie bych očekával, že se bude věnovat kraji. Věnuje se moci zákonodárné a nikoli samosprávě.

2 0
možnosti
H

hafusak2

28. 8. 2012 15:00
Pevně věřím, že v HK kraji je dost rozumných lidí,

kteří budou volit jiné strany. Rv

5 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

28. 8. 2012 14:51
Jakmile začnou politologové řídit hospodářství

a navrhovat způsoby, jek jej změnit, můžeme se začít chystat na blízký krach i těch posledních zbytků, co ještě fungují.

1 0
možnosti
PH

petrph

28. 8. 2012 14:47
ale no tak

To jako máte představu že lze socialismus a demokracii střídat podle toho která strana vyhraje volby? vyhraje volby ČSSD, tak je u nás socialismus, vyhraje ODS tak je u nás občanská demokracie? Ale houby. To co je u nás, jak za ČSSD i ODS je sociální stát, stříknutý (obvykle jen před volbama) populismem.A navíc je u nás stát prolezlý korupcí, která tyje na všech státních výdajích, čím víc tím líp.)

Takže jestli máte ambice toto změnit-nakonec většina úspor které chcete provést se ani sociálních výdajů netýká,proč ne. Jen ale nebýt naivní-jen snížením daní se jejich výběr nezvýší.To chce mnohem víc-si ty daně i umět vybírat

0 0
možnosti
JS

kelner

28. 8. 2012 14:38
Studium VŠE?

VŠE praha byla a je stále naší špičkovou univerzitou. Překvapuje mě, jak rychle mohl poslech přednášek politologie vymazat exaktní znalosti a nahradit je naivními a stupidními politickými slogany.

7 0
možnosti
A

Alergik_new

28. 8. 2012 14:43
Re: Studium VŠE?

;-D jo to jo oproti VŠFS jo.

Jinak rozdíl mezi katedrama propastný. Takže takhle o celku bych to rozhodně netvrdil.

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články