Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Emiliano Zapata I

21. 7. 2012 14:17
Už aby se platilo školné.

Aspoň ubude takových "odborníků".

0 0
možnosti

Totedyne

20. 7. 2012 20:35
blábol

Připomíná mi to kecy komunistů, kteří taky mají jasno, proč je tady krize, vždyť to jejich guru předpovídal. A odmítání nějaké centrální autority, která emituje peníze, to mi připomíná na komunistické straně jinou fantasmagorii, která povede k systému, kde peníze budou zrušeny.

3 1
možnosti

kilokrok

21. 7. 2012 12:14
Re: blábol

Pane Totedyne vy jste mistr blábolu!  Pokud o něčem nevíte. raději mlčte! Tak jen ukazujete svoji hloupost!

Víte, myslet není totéž , jako si zapamatovat nějaký blábol a vnášet jej pak do diskuze!

Jenom na okraj pro ostatní čtenáře:

Ekonomika komunistů uživila všechny lemple (vzdělané i nevzdělané), utáhla bezplatné zdravotnictví, hypochondry, důchodce, sociální případy a navíc dodávala na dluh SSSR a rozvojovým zemím!

Volali jsme po zlepšení vztahů k člověku, k svobodě rozhodování a cestování. Dočkali jsme se úpadku na všem! A navíc hlouposti projevů mladých lidí ukazují marnost všeho lepšího, v co jsme doufali!  V popředí všech společenských zájmů a cílů totiž stoji ČLOVĚK a nikoliv peníze a majetek![>-]V

0 0
možnosti

PeTaX

20. 7. 2012 20:15
Výtečná analýza.

R^

0 0
možnosti

certik_bertik

20. 7. 2012 18:31
ty

domy ve Španělsku výrazně nezlevnily, zlevní až teď až Španělské banky dostanou záchranné úvěry a tím budou konečně na pevných základech

0 0
možnosti

theojed

20. 7. 2012 19:04
Re: ty

koukal jste na stránky španělských realitek?

0 0
možnosti

Stará kára

20. 7. 2012 17:40
Cože???

Banky prodávají státní dluhopisy????  A já bloud jsem si myslel, že dluhopisy prodává jejich emitent - aby získal peníze pro sebe  (tedy státní prodává stát, družstevní držstvo, podnikové podnik a banka případně zase své).  To jsou teď novinky.  Že bych šel  také prodávat státní dluhopisy?

0 0
možnosti

theojed

20. 7. 2012 19:02
Re: Cože???

prodávají statní dluhopisy, které předtím nakoupili ... ne asi?

1 1
možnosti

Stará kára

20. 7. 2012 17:31
Heleďte

A můžete mně říct, kdy si banky (či jednotliví bankéři) drželi víc než zlomek uložených peněz? Kdy naprostou většinu nerozpůjčovali?  Co je na celém systému částečných rezerv nového?  Jedno, zda se jedná o zlaté mince, "bankocetle" či "numero-cetle".  Přece celý bankovní systém je založen na tom, že většinu půjčím a ponechám si jen minimum, které postačí na   b ě ž n ý   tok peněz.  Nevím, jak jinak by vám bankéři vypláceli úrok, jak by hradili provozní náklady a z čeho že by bohatli.   ediné nové je: název a stanovení minimální výše těch bankovních rezerv.  Ta minimální výše byla stanovena proto, že mnozí ji měli téměř nulovou.

0 0
možnosti

Stará kára

20. 7. 2012 17:37
Re: Heleďte

Že je požadavek "stoprocentních rezerv" absolutní blbostí je snad z předešlého jasné. Co by asi banky půjčovaly?

0 0
možnosti

petrph

20. 7. 2012 17:22
v podstatě se dá říct

Že hlavním důvodem je krize politického  systému.Prostě ani vlády ani politické strany ani nepřemýšlejí o nějaké zodpovědnosti vůči národu a státu. Kdybych začal, jistě že "dluhy, které udělaly státy, se nemusí platit." - to je mezinárodně demokraticky uznávaný fakt, že když  stát ohlásí bankrot a tím se jeho dluhy smažou. S tím už investoři nic dělat nemůžou. Samozřejmě, tím bankrotem ta krize ve státu teprve začíná, stát nemá peníze na důchody, mzdy státních zaměstnanců, na školství... Která strana která si ty peníze dřív vypůjčila se přihlásí ke zodpovědnosti? Podobně, jestli dnes evropské státy pujčují Řecku a dalším-jestlipak se politici těch států starají , zda ty půjčky budou vráceny? A když se nevrátí, kdo si to zodpoví?

Když půjdeme dál, to že společné euro bude dělat jižním státům problémy se mohlo čekat už od začátku, a taky to asi bylo už postupně vidět.Ale politici neřešili a místo toho si půjčovali a půjčovali...

0 0
možnosti
  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články