Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dopis 172 německých profesorů ekonomie k ESM a vlastizrada v ČR

- Německý ústavní soud bude o ústavnosti ESM rozhodovat 10. července. - Proč v ČR není možné žalovat poslance a senátory za vlastizradu, když nás okradou o +350 mld. Kč a v Německu to je možné?- Slováci již brzy zaplatí svůj první přispěvěk do ESM 132 milionů euro.

Otevřený dopis 172 německých profesorů ekonomie k ESM

Vážení spoluobčané,

rozhodnutí, ke kterému se zavázala kancléřka na summitu zemí EU, bylo špatné. My, ekonomové německy mluvících zemí, se díváme s velkými obavami na krok směrem k bankovní unii, který znamená kolektivní ručení za dluhy bank. Dluhy bank jsou skoro třikrát tak velké jako dluhy států a v pěti krizových zemích představují částku několika bilionů euro. Daňoví poplatníci, důchodci a střadatelé v dosud solidních evropských zemí nemohou být za tyto ztráty odpovědní. V jižních zemích jsou navíc na dohled obrovské ztráty z financování inflačních uměle nafouknutých ekonomik. Bankám musí být umožněno zkrachovat. Pokud nemohou zadlužení splácet své dluhy, jen jedna skupina by měla a také umí tuto tíhu snášet: věřitelé samotní, neboť oni šli vědomě při své investici do rizika a pouze oni mají na to i dostatek kapitálu.

Politici mohou doufat, že když omezí tyto částky a také zneužívání přes společný bankovní dohled, mohou tomu zabránit. To se jim ale těžko podaří, pokud zadlužené země budou představovat strukturální většinu v eurozóně. Pokud budou solidní země souhlasit se sdílením odpovědnosti za bankovní dluhy, v zásadě budou vždy vystaveny tlaku na zvyšování záchranných částek nebo k zmírňování požadavků na záruky v případě jejich vyplácení. Tím jsou předprogramovány hádky a napětí mezi sousedními zeměmi. Rozšiřováním těchto záruk za banky nebude zachráněno ani euro, ani evropská myšlenka. Pomůže to jen Wall Streetu nebo City of London - případně i některým investorům v Německu – a celé řadě lokálních a zahraničních bank, které mohou klidně pokračovat ve svém podnikání na účet občanů ostatních zemí, kteří s tím vším mají pramálo společného. Socializace ztrát aktuální problémy dlouhodobě nevyřeší; pod rouškou solidarity vede jen k dotování určitých skupin věřitelů a pokřivení ekonomických investičních rozhodnutí.

Prosímě, předejte tyto obavy svým poslancům ve vašem volebním obvodu. Naši zástupci by měli vědět, jaké nebezpečí hrozí naší ekonomice.

Podepsaných 172 německých profesorů ekonomie.

Originál: Der Offene Brief der Ökonomen im Wortlaut překlad: Reformy.cz

Už jsem toho o ESM psal moc. 7x jsme protestovali, rozdávali jsme letáky před Senátem i Sněmovnou, dělali jsme ze senátorů šašky a plánovali jsme taky žalobu za vlastizradu na zákonodárce. Naše zákony jsou bohužel napsany tak, že to není možné. Muselo by se jednat o násilné akce. To, že nenásilnými akcemi může někdo způsobit podstatně větší škodu zákon vůbec nebere v potaz. V Německu takový nesmysl v zákoně nemají a šli do zákonodárců pěkně natvrdo a masově podávají na zákonodárce trestní oznámení pro vlastizradu.

U nás je to ošetřeno pro politiky chytře takto:


§ 91 Vlastizrada

Občan České republiky, který ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 92), teroru (§ 93), teroristického útoku (§ 95), záškodnictví (§ 96) nebo sabotáže (§ 97), bude potrestán odnětím svobody na dvanáct až patnáct let nebo výjimečným trestem.


§ 92 Rozvracení republiky

(1) Kdo v úmyslu rozvrátit ústavní zřízení, územní celistvost nebo obranyschopnost republiky anebo zničit její samostatnost se účastní násilných akcí proti republice nebo jejím orgánům, bude potrestán odnětím svobody na osm až dvanáct let.

Aplikovatelná je tedy pouze velezrada a té se může dopustit pouze prezident. Bylo by záhodné si zvolit takového prezidenta, abychom velezradu nemuseli aplikovat.

Související:

Autor: Vít Jedlička | pondělí 9.7.2012 20:10 | karma článku: 35,15 | přečteno: 4916x
  • Další články autora

Vít Jedlička

Taxi končí Liftago, WunderCar a Uber začínají!

V článku níže můžete díky promo kódům získat 350 Kč na ježdění po Praze. Další kredit můžete získat tím, že do aplikace zvete své kamarády. Mobilní aplikace pro Android a iPhone (Windows mobile je definitivně mrtvý) dělají revoluci v dopravě ve velkých světových metropolích. Vysloužily jsi už svojí vlastní epizodu v South Parku: Handicar. Taxikářské dispečinky se dočkají výrazné redukce a možná nakonec, pokud se jím díky státní moc nepodaří potlačit novou konkurenci, jednoho dne zcela zmizí.

5.11.2014 v 17:40 | Karma: 14,61 | Přečteno: 2092x | Diskuse| Ekonomika

Vít Jedlička

Díky politice pana Babiše máme naftu dražší o 4 Kč a benzín o 2 Kč

Již dnes na jeden litr benzínu připadá 20 korun daní. Ministru financí Babišovi se minulý týden podařilo zarazit snížení této sumy o 1,82 koruny u benzínu a 3,03 koruny u nafty. Podařilo se mu ale prosadit zelenou naftu pro zemědělce. Těm se má začít vracet 4,38 Kč z každého litru. Podpora zelené nafty přijde státní rozpočet podle výpočtu Ministerstva financí na 1,3 miliardy korun. Nová, Babišem navrhovaná daň za ropné rezervy, by zdražila pohonné hmoty o 25 až 30 haléřů a stát by na ní vydělal 1,4 miliardy korun.

30.7.2014 v 16:40 | Karma: 32,77 | Přečteno: 2619x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Vznikla EFD v Evropském parlamentu, zasedat v ní budou Svobodní

„Budeme hlas národů“ říká předseda Britské strany za nezávislost (UKIP) Nigel Farage, jehož strana ve Velké Británii vyhrála volby do Evropského parlamentu. Nová frakce Evropa svobody a demokracie (EFD) v Evropském parlamentu v současné době zahrnuje 7 národních delegací a 48 poslanců.

18.6.2014 v 18:16 | Karma: 23,96 | Přečteno: 755x | Diskuse| Politika

Vít Jedlička

Největší mýtus eurovoleb: Brusel jsme my

„My jsme přece Brusel“ ohání se, kdykoliv se něco někomu nelíbí na Evropské unii - ANO, Piráti, Zelení a Jakub Janda, zástupce ředitele Evropskou komisí sponzorovaného think tanku Evropské hodnoty. Na něm si demonstrujeme, jaké mají myšlenkové pochody lidé, kteří se cítí jako Brusel. Chtěl jsem Vám z toho udělat video, ale bylo mi to výslovně panem Jandou zakázáno.

24.5.2014 v 6:49 | Karma: 36,16 | Přečteno: 2321x | Diskuse| Ostatní

Vít Jedlička

Pozor demagog.cz vás přizabije rtutí a ani si neověří zdroje

Organizace Demagog.cz se pustila do kritiky Svobodných a zkoumala 20 euronesmyslů, které publikovali na webu euronesmysly.cz. Záměrně některé věci překrucují, někde mají částečně pravdu, ale v bodě týkajícím se nebezpečnosti zářivek udělali pánové zásadní přešlap, když tvrdí, že úsporné zářivky jsou zdravotně závadné pouze, pokud budete olizovat střepy. Doslova píší:

23.5.2014 v 20:27 | Karma: 32,68 | Přečteno: 3236x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Hromadná nehoda poblíž letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut skončilo na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:30

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahují na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Česko a Německo sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, řekl Pavel

29. dubna 2024  6:03,  aktualizováno  17:20

Česko a Německo podle prezidenta Petra Pavla sdílí pohled na válku Ruska proti Ukrajině, na...

Čarodějnice bez ohňů? V části Česka vydali zákaz, hrozí požáry

29. dubna 2024  15:14,  aktualizováno  17:02

Ve Středočeském kraji se od úterý nesmí zapalovat oheň, a to ani na zahradách v blízkosti lesa nebo...

Lihový boss Březina se ve vězení napravil a změnil hodnoty, tvrdí znalkyně

29. dubna 2024  16:55

Lihový boss Radek Březina, který si odpykává třináctiletý trest vězení za obří daňové podvody, se...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 128
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2916x
Studoval ekonomii na VŠE a politologii na CEVRO Institutu.Najdete mě na Facebooku
Zakladatel občanského sdružení Reformy.cz
Kandidát Svobodných do Evropského parlamentu s č. 4

Seznam rubrik

Oblíbené články